/خانه دارها بدانید این غذاها را در زودپز نپزید

زودپز یک وسیله بسیار کاربردی است و وقت‌هایی که زمان زیادی برای پختن غذا ندارید به کمکتان می‌آید، اما پختن بعضی غذاها در زودپز اصلا نتیجه خوبی ندارد.


زودپز یک وسیله خانگی بسیار پرکاربرد است که با استفاده از آن می‌توانید غذا را در کم‌ترین زمان ممکن طبخ کنید. بسیاری از افراد، به دلیل مشغله کاری زیاد به استفاده از زودپز در آشپزی علاقمند هستند و می‌پندارند هر غذایی را می‌توان در زودپز آماده نمود، اما طبخ برخی از غذاها در زودپز امکان پذیر نیست.


آیا می‌دانید چه غذاهایی را نمی‌توان در زودپز تهیه کرد؟ در این بخش غذاهایی را که نباید در زودپز تهیه کنید را آورده ایم.


زودپزها تا ۷۰ درصد زمان پخت را کاهش می‌دهند. پخت و پز در زودپزباعث صرفه جویی قابل توجهی، در انرژی می‌شود. به طور کلی، پخت غذا با زودپز به دلیل سرعت آن، باعث افزایش حفظ طعم‌های طبیعی غذا می‌شود، اما برخی از ویتامین‌های مفید و مواد مغذی را که به گرمای زیاد حساس هستند، در زودپز از بین می‌روند.


برخی غذاها مناسب پخت در زودپز نیستند، پس بهتر است از پخت این غذاها در زودپز اجتناب کنید.


برای تهیه مربای خوشمزه شما باید انواع میوه و… را با شکر و آب و… بجوشانید. همه مراحل پخت مربا نیاز به بررسی دارد یعنی شما باید در زمان تهیه مربا حواستان باشد که مربا بیش از حد له و پخته و خیلی سفت نباشد و به قوام مورد نظرتان برسد، به همین خاطر پخت مربا در زودپز امکان پذیر نیست و با استفاده از زودپز اساسا قادر به انجام چنین کاری نخواهید بود. پس برای تهیه خوراکی‌هایی مانند مربا اصلا سراغ زودپز نروید.


برای پخت غذاهایی که در ترکیب آن‌ها شیر و مواد لبنی وجود دارد، مانند سوپ‌های خامه‌ای یا ماکارونی و پنیر، به سراغ زودپز نروید، زیرا حرارت بالا زودپز سبب دلمه شدن شیر شده و ظاهر بدی به غذا می‌بخشد و اشتهاآور نخواهد بود. پس برای تهیه غذاهای خامه‌ای و حاوی ترکیبات لبنی از زودپز کمک نگیرید.


بهتر است مرغ را درون قابلمه و با حرارت مناسبی بپزید. پخت مرغ در زودپز امکان پذیر است، اما اگر به درستی زمان را برای پخت مرغ تنظیم نکنید، ممکن است مرغ وا برود و بیش از حد پخته شود. همچنین برای سرخ کردن عمیق مرغ نمی‌توانید از زودپز استفاده نمایید، زیرا برای سرخ کردن مواد غذایی، روغن را باید کاملا داغ کنید، اما زودپز اساسا نمی‌تواند چنین حالتی را ایجاد کند و برای سرخ کردن ملایم یا تفت دادن مناسب است.


برای سرخ کردن مواد غذایی بهتر است از تابه استفاده کرده و از زودپز استفاده نکنید، زیرا پهن بودن و حرارت پذیری بالای تابه آن سبب می‌شود، بافت و طعم لازم و مطلوب در غذاهای سرخ کردنی به وجود آید. زودپز برای سرخ کردن مناسب نیست، زیرا سطح این وسیله به اندازه کافی پهن نیست و روغن در آن سریع و به خوبی داغ نمی‌شود.


پخت انواع حبوبات و دانه‌ها در زودپز، به طور کلی ایمن بوده و به جز کاهش ویتامین‌هایی مانند فیتونوترینت ها، بقیه مواد معدنی مانند فیبر و نشاسته، حفظ شده و از بین نمی‌رود. شما می‌توانید انواع مواد گوشتی را در زودپز سریع بپزید، اما باید بدانید که اینگونه چربی‌های اشباع نشده مواد گوشتی، بسیار کاهش پیدا می‌کند.


دقت کنید غذایی که داخل زودپز پخته می‌شود، باید حاوی آب یا مایعی بر پایه آب باشد؛ زیرا فشار بالا باعث می‌شود که جوشیدن مایع متوقف شده و دمای پخت و پز به بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *